Om oss

Bakgrunn

Da Dublin i 1994 huset Melodi Grand Prix viste de ett pauseinnslag verden sent vil glemme. Michael Flatley hadde koreografert det berømte «Riverdance» innslaget basert på irske dansetrinn alene, med armene ned langs sidene og rytmer fra sko som reneste trommer. Lange rekker av irske dansere i korte skjørt tok publikum med storm, og showet ble en verdenssuksess over natten. Det ble utvidet til et større show og turnerer fremdeles verden rundt. Det har siden den gang blitt laget mange show i samme stil, de fleste like populære.

Celtic Inspiration Dance Company

Er en danseskole som ble dannet i 2000 for alle i distriktet som ønsket å danse til irsk musikk. Vi startet med 10 ivrige ungdommer fra Fjell skole og har pr.2018 danset oss gjennom 20 år med elever fra hele Østlandet.
Celtic Inspiration er medlem av CLRG (det irske danseforbundet) og RTME(Mainland Europe avd. Clrg)

Celtic holder gjerne kurs for klubber, utdrikningslag, bursdager, eventer mm for alle interesserte på etterspørsel.

Ring Kjersti : 97786926

Instruktør ved Celtic Inspiration

Instruktør i Celtic Inspiration, Kjersti Rentsch var en av mange som mistet pusten under Melodi Grand Prix 1994.

Kjersti har turnet og danset fra hun var 4 år, hun har lang erfaring med klassisk ballett, fra Grimgaard og Rognes ballettskoler. Kjersti har vært lærer i barneskolen i 25 år, men jobber nå som inspektør. Hun har grunnfag i Drama som kommer godt med i våre oppsetninger. Hun har jobbet som instruktør for den kulturelle skolesekken i Drammen kommune, for Drammen kulturskole og for andre skoler i distriktet som har hatt prosjektuker med irsk dans.

Kjersti tok TCRG eksamen i Dublin 2005 som instruktør i irsk dans under det irske danseforbundet Coimisiun Rince Gaelicha som den første i Norden. Hun hadde da studert under flere irske danselærere siden 1998:
Først under Maire Clerkin fra Clerkinworks i London gjestelærer (tcrg/adrg) ved Statens ballethøgskole,
Michael Dillon (tcrg/adrg) fra Clare i vest Irland
Ronan Mc Cormack (tcrg/adrg) fra Dublin og tidligere Riverdancer.